Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Onchain анализа: Почнува нов прилив на crypto инвеститори!

Onchain анализа: Почнува нов прилив на crypto инвеститори! Приливот на нови инвеститори се забрзува. Ова зголемување сигнализира широка општествена промена кон прифаќање на можностите за инвестирање, особено во криптовалутите како што е Bitcoin.

Паралелно со овој прилив, се појавува забележителен тренд во однесувањето на инвеститорите во однос на поседувањата на Bitcoin. Податоците покажуваат значително намалување на процентот на Bitcoin (UTXO) што се чува во периоди подолги од шест месеци. Ова намалување е особено евидентно во овој период на надолен пазар и нагласува дека инвеститорите се насочуваат кон краткорочни инвестициски стратегии.

Оваа промена може да се припише на различни фактори, како што се зголемената нестабилност на пазарот, промената на перцепциите за ризикот и наградата или зголемената достапност на платформите за тргување и финансиските информации. Без оглед на тоа, јасно е дека инвеститорите се повеќе склони ефективно да управуваат со своите портфолија и да ги искористат краткорочните можности.

Покрај тоа, додека пазарот продолжува да привлекува нови учесници, треба да се земе во предвид посебен демографски аспект. Приливот на „мали“ инвеститори се состои од поединци со различно потекло и финансиски ситуации и додава комплексност и динамика на пазарниот пејзаж. Овие новодојденци носат нова перспектива и подготвеност да се вклучат во пазарот на иновативни начини.

Leave a comment

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,870.84
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,341.57
tether
Tether (USDT) $ 1.00
bnb
BNB (BNB) $ 556.00
solana
Solana (SOL) $ 152.10
usd-coin
USDC (USDC) $ 1.00
staked-ether
Lido Staked Ether (STETH) $ 3,344.06
xrp
XRP (XRP) $ 0.529918
the-open-network
Toncoin (TON) $ 7.51
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.118399
cardano
Cardano (ADA) $ 0.43677
tron
TRON (TRX) $ 0.138502
shiba-inu
Shiba Inu (SHIB) $ 0.000018
avalanche-2
Avalanche (AVAX) $ 26.81
wrapped-bitcoin
Wrapped Bitcoin (WBTC) $ 62,778.82
polkadot
Polkadot (DOT) $ 6.49
chainlink
Chainlink (LINK) $ 13.75
bitcoin-cash
Bitcoin Cash (BCH) $ 388.23
uniswap
Uniswap (UNI) $ 8.49
near
NEAR Protocol (NEAR) $ 5.58
leo-token
LEO Token (LEO) $ 5.87
dai
Dai (DAI) $ 1.00
litecoin
Litecoin (LTC) $ 70.68
matic-network
Polygon (MATIC) $ 0.53851
wrapped-eeth
Wrapped eETH (WEETH) $ 3,482.44
kaspa
Kaspa (KAS) $ 0.181387
internet-computer
Internet Computer (ICP) $ 8.81
pepe
Pepe (PEPE) $ 0.00001
ethena-usde
Ethena USDe (USDE) $ 1.00
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 23.00
fetch-ai
Artificial Superintelligence Alliance (FET) $ 1.30
aptos
Aptos (APT) $ 6.70
stellar
Stellar (XLM) $ 0.103836
monero
Monero (XMR) $ 160.68
blockstack
Stacks (STX) $ 1.88
maker
Maker (MKR) $ 2,849.34
hedera-hashgraph
Hedera (HBAR) $ 0.073637
vechain
VeChain (VET) $ 0.03126
render-token
Render (RNDR) $ 6.47
crypto-com-chain
Cronos (CRO) $ 0.093531
filecoin
Filecoin (FIL) $ 4.33
cosmos
Cosmos Hub (ATOM) $ 6.28
okb
OKB (OKB) $ 40.83
mantle
Mantle (MNT) $ 0.749628
arbitrum
Arbitrum (ARB) $ 0.731188
immutable-x
Immutable (IMX) $ 1.48
renzo-restaked-eth
Renzo Restaked ETH (EZETH) $ 3,390.64
injective-protocol
Injective (INJ) $ 21.97
optimism
Optimism (OP) $ 1.81
sui
Sui (SUI) $ 0.803252