Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Thorchain (RUNE) се покачи за 90% во последните 6 дена. Еве зошто

Thorchain (RUNE) покажува една од најсилните ценовни перформанси на пазарот меѓу 100-те најголеми криптовалути, како што известува CoinMarketCap. Ценовната акција на RUNE е исто така проследена со масовен скок на обемот на тргување, што е приближно 500%.

Thorchain е протокол со вкрстени синџири што им овозможува на корисниците да вршат замена додека се на различни мрежи на недоверлив начин без вклучена трета страна. Ваквите протоколи им овозможуваат на корисниците да избегнуваат употреба на централизирани размени за замена на монети како Ethereum во Bitcoin на децентрализиран начин.

Извор: tradingview.com

Ненадејното зголемување на цената најверојатно е поврзано со ослободување деривативни верзии на криптовалути како BTC и ETH. Тие средства веќе привлекоа повеќе од 10 милиони долари во обем на тргување на Thorswap.

Leave a comment

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 26,286.04
ethereum
Ethereum (ETH) $ 1,587.59
cardano
Cardano (ADA) $ 0.245116
solana
Solana (SOL) $ 19.40
xrp
XRP (XRP) $ 0.504858
terra-luna
Terra Luna Classic (LUNC) $ 0.00006
polkadot
Polkadot (DOT) $ 4.06
avalanche-2
Avalanche (AVAX) $ 8.93
matic-network
Polygon (MATIC) $ 0.518131
cosmos
Cosmos Hub (ATOM) $ 7.03
crypto-com-chain
Cronos (CRO) $ 0.050412
tron
TRON (TRX) $ 0.084378
vechain
VeChain (VET) $ 0.016743
tezos
Tezos (XTZ) $ 0.657193
decentraland
Decentraland (MANA) $ 0.297975
the-sandbox
The Sandbox (SAND) $ 0.300405
mina-protocol
Mina Protocol (MINA) $ 0.377049