Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple ќе додели 1 милијарда XRP во грантови за програмери

Првите два брана од грантот XRPL понудија финансирање од 6 милиони американски долари за 50 open source проекти изградени на XRP ledger.

Ripple, технолошката компанија за претпријатијски плаќања, планира да додели една милијарда XRP во грантови за програмери. Новонајавениот грант е продолжување на програмата за грантови XRPL на компанијата започната во 2021 година.

Грантот за развивачи (програмери) ќе биде фокусиран на охрабрување на проекти со open source code на XRP ledger, изградена за помош во дознаките на претпријатијата.

Вкупната вредност на грантот е околу 794 милиони американски долари според сегашната цена на XRP, од кои фирмата додели вкупно 6 милиони долари финансирање на над 50 проекти до денес. Фирмата би понудила финансиска, техничка и деловна помош на програмерите кои сакаат да изградат проекти на XRPL.

Технологијата за дознаки на Ripple стана доста популарна во изминатите неколку години, поради нејзината предност во однос на ниската цена и инстант трансакции, во однос на традиционалните портали за плаќање. Според неодамнешниот извештај, партнерот на Ripple, The Clearing House е во преговори со Wells Fargo за развој на алтернатива на SWIFT.

Leave a comment

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,733.81
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,338.63
tether
Tether (USDT) $ 1.00
bnb
BNB (BNB) $ 554.07
solana
Solana (SOL) $ 151.98
usd-coin
USDC (USDC) $ 1.00
staked-ether
Lido Staked Ether (STETH) $ 3,340.35
xrp
XRP (XRP) $ 0.530415
the-open-network
Toncoin (TON) $ 7.51
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.117846
cardano
Cardano (ADA) $ 0.43489
tron
TRON (TRX) $ 0.138425
avalanche-2
Avalanche (AVAX) $ 26.80
shiba-inu
Shiba Inu (SHIB) $ 0.000018
wrapped-bitcoin
Wrapped Bitcoin (WBTC) $ 62,667.79
polkadot
Polkadot (DOT) $ 6.52
chainlink
Chainlink (LINK) $ 13.69
bitcoin-cash
Bitcoin Cash (BCH) $ 387.36
uniswap
Uniswap (UNI) $ 8.45
near
NEAR Protocol (NEAR) $ 5.55
leo-token
LEO Token (LEO) $ 5.86
dai
Dai (DAI) $ 1.00
litecoin
Litecoin (LTC) $ 70.57
matic-network
Polygon (MATIC) $ 0.537984
wrapped-eeth
Wrapped eETH (WEETH) $ 3,480.29
kaspa
Kaspa (KAS) $ 0.176428
internet-computer
Internet Computer (ICP) $ 8.81
pepe
Pepe (PEPE) $ 0.00001
ethena-usde
Ethena USDe (USDE) $ 0.999588
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 22.99
fetch-ai
Artificial Superintelligence Alliance (FET) $ 1.28
aptos
Aptos (APT) $ 6.69
stellar
Stellar (XLM) $ 0.103655
monero
Monero (XMR) $ 161.16
blockstack
Stacks (STX) $ 1.87
maker
Maker (MKR) $ 2,849.65
hedera-hashgraph
Hedera (HBAR) $ 0.073496
vechain
VeChain (VET) $ 0.031266
render-token
Render (RNDR) $ 6.43
crypto-com-chain
Cronos (CRO) $ 0.09338
filecoin
Filecoin (FIL) $ 4.32
mantle
Mantle (MNT) $ 0.747924
cosmos
Cosmos Hub (ATOM) $ 6.27
okb
OKB (OKB) $ 40.76
arbitrum
Arbitrum (ARB) $ 0.730697
immutable-x
Immutable (IMX) $ 1.48
renzo-restaked-eth
Renzo Restaked ETH (EZETH) $ 3,382.86
injective-protocol
Injective (INJ) $ 21.91
optimism
Optimism (OP) $ 1.81
sui
Sui (SUI) $ 0.804766