Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Најдобри мемекоини на Solana – 2024

Пазарот на криптовалути започна силен почеток од почетокот на 2024 година, а мем-монетите се вратија на сцената заедно со водечките криптовалути. Овие дигитални средства честопати креирани како забавно однесување на криптовалутите ја привлекуваат имагинацијата и вниманието на инвеститорите и ентузијастите.

Мем-токените на Ethereum со темата за кучиња доминираа на неодамнешното темпо на пазарот на криптовалути во 2020-2021 година. Сепак, се чини дека следниот пораст е подготвен да се фокусира на мем-монетите во другите блокчејн екосистеми, особено на Solana. Екосистемот на Solana, познат по својата голема брзина на трансакции и ниските провизии за трансакции, доживува брз раст на полето на мем-токените од 2023 година.

Во оваа статија, ќе ги разгледаме врвните мем-токените на Solana, објаснувајќи го нивниот уникатен потенцијал и факторите кои го поттикнуваат нивниот пораст во поширокиот екосистем на Solana.

Топ 10 Solana Мемекоини

Ајде да погледнеме некои од најпопуларните и најефикасните мем-токените на мрежата на Solana. Ги проценивме и избравме токените наведени подолу врз основа на нивните перформанси на пазарот, генерирана возбуда, пазарна капа, сила на заедницата и корисност.

1. Bonk (BONK)

Како одговор на Ethereum на Dogecoin, оригиналната криптовалута на Solana на тема куче, Bonk, беше лансирана на 25 декември 2022 година и беше развиена со цел да се наградат активните учесници и да се стимулира екосистемот на Solana со airdrops и ангажман во заедницата.

2. Wen (WEN)

Воведен како референца за прашањето „кога“ во крипто културата, Wen (WEN) е токен развиен од псевдонимниот креатор на Weremeow, псевдонимот на крипто размената Jupiter. Масовниот airdrop на Wen, кој беше дистрибуиран на над милион паричници, одигра значајна улога во популарноста на токенот.

3. dogwifhat (WIF)

Dogwifhat (WIF), уште еден популарен мемекоин со тема на куче на блокчејнот Solana, беше лансиран во октомври 2023 година. Платформата има децентрализирана структура, управувана од креатори без централна контрола и има пристап воден од заедницата.

4. Myro (MYRO)

MYRO, мемекоин инспириран од кучето во сопственост на Raj Gokal, еден од основачите на Solana, може да се опише како забавна инвестициска опција која има за цел да обезбеди практични услуги и функционалности за екосистемот на Solana.

5. analoS (ANALOS)

Разиграната пародија на Dogecoin, analoS (analoS напишана наназад) има за цел да го иновира екосистемот на Solana и е повеќе од само средство за инвестирање. Од неговото лансирање, вредноста на ANALOS значително се зголеми и го достигна својот ATH од 0,002169 $ на 25 декември 2023 година. Моментално има пазарна вредност од над 8 милиони долари.

6. SHIBONK (SBONK)

SHIBONK (SBONK), друг мем-токен на блокчејнот на Solana, ја комбинира популарноста на Shiba Inu и мемот „Bonk“ и ги привлекува љубителите на овие трендови. Најпознатата карактеристика на мемекоинот SHIBONK е неговиот „хипер-дефлациски“ механизам, кој вклучува редовно согорување на токенот.

7. SolDoge (SDOGE)

SolDoge (SDOGE), лансиран во септември 2023 година, ја капитализира трајната популарност на мемот Dogecoin и сликата на Shiba Inu. Овој мемекоин од следната генерација се карактеризира со забавен став и работи на блокчејнот на Solana.

8. Fronk (FRONK)

Fronk (ФРОНК) е мемекоин базиран на Solana кој се појави како дел од еволуирачката приказна во просторот на мемекоините на Solana. Создаден е како одговор на стратегијата airdrop на BONK, популарен мемекоин, и исклучува одредени проекти на Solana (како DeGods и y00ts).

9. Samoyedcoin (SAMO)

Samoyedcoin (SAMO), еден од најстарите и најинституционалните мемекоини на блокчејнот на Solana, беше развиен за поддршка на засолништа за животни и добротворни организации. SAMO, исто така, привлекува внимание со својата работа на мрежата на Solana со ниска потрошувачка на енергија.

10. WOOF (WOOF)

WOOF (WOOF), мемекоин на блокчејнот на Solana, се позиционира како децентрализирана колекција на мем-токени и NFT кои целосно се управуваат преку нивните сопственици. Лансирана во 2021 година, цената на $WOOF достигна ATH од 0,005901 $ во ноември 2021 година, но оттогаш значително падна. Во моментов, нејзината пазарна вредност е над 1 милион долари.

Заклучок

Светот на Solana memecoin-и нуди уникатен спој на дух на заедницата, технолошки иновации и можности за инвестирање со висок ризик и висока добивка. Од пионот SAMO до Woof управуван од заедницата, секој мемекоин во екосистемот на Solana носи посебен карактер и визија што ја рефлектира неговата разновидна и енергична природа.

Како што еволуира и се шири блокчејнот на Solana, пејзажот на мемекоин на оваа платформа ќе продолжи да расте, обезбедувајќи поголеми можности за иновации, инвестиции и ангажман во заедницата.

Leave a comment

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,870.84
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,341.57
tether
Tether (USDT) $ 1.00
bnb
BNB (BNB) $ 556.00
solana
Solana (SOL) $ 152.10
usd-coin
USDC (USDC) $ 1.00
staked-ether
Lido Staked Ether (STETH) $ 3,344.06
xrp
XRP (XRP) $ 0.529918
the-open-network
Toncoin (TON) $ 7.51
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.118399
cardano
Cardano (ADA) $ 0.43677
tron
TRON (TRX) $ 0.138502
shiba-inu
Shiba Inu (SHIB) $ 0.000018
avalanche-2
Avalanche (AVAX) $ 26.81
wrapped-bitcoin
Wrapped Bitcoin (WBTC) $ 62,778.82
polkadot
Polkadot (DOT) $ 6.49
chainlink
Chainlink (LINK) $ 13.75
bitcoin-cash
Bitcoin Cash (BCH) $ 388.23
uniswap
Uniswap (UNI) $ 8.49
near
NEAR Protocol (NEAR) $ 5.58
leo-token
LEO Token (LEO) $ 5.87
dai
Dai (DAI) $ 1.00
litecoin
Litecoin (LTC) $ 70.68
matic-network
Polygon (MATIC) $ 0.53851
wrapped-eeth
Wrapped eETH (WEETH) $ 3,482.44
kaspa
Kaspa (KAS) $ 0.181387
internet-computer
Internet Computer (ICP) $ 8.81
pepe
Pepe (PEPE) $ 0.00001
ethena-usde
Ethena USDe (USDE) $ 1.00
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 23.00
fetch-ai
Artificial Superintelligence Alliance (FET) $ 1.30
aptos
Aptos (APT) $ 6.70
stellar
Stellar (XLM) $ 0.103836
monero
Monero (XMR) $ 160.68
blockstack
Stacks (STX) $ 1.88
maker
Maker (MKR) $ 2,849.34
hedera-hashgraph
Hedera (HBAR) $ 0.073637
vechain
VeChain (VET) $ 0.03126
render-token
Render (RNDR) $ 6.47
crypto-com-chain
Cronos (CRO) $ 0.093531
filecoin
Filecoin (FIL) $ 4.33
cosmos
Cosmos Hub (ATOM) $ 6.28
okb
OKB (OKB) $ 40.83
mantle
Mantle (MNT) $ 0.749628
arbitrum
Arbitrum (ARB) $ 0.731188
immutable-x
Immutable (IMX) $ 1.48
renzo-restaked-eth
Renzo Restaked ETH (EZETH) $ 3,390.64
injective-protocol
Injective (INJ) $ 21.97
optimism
Optimism (OP) $ 1.81
sui
Sui (SUI) $ 0.803252