Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Што е SYS Coin? Анализа за Syscoin (SYS)

Syscoin е решение за блокчејн слој-1 и слој-2 кое работи со комбинирање на механизмот за доказ за работа (PoW) на Bitcoin и EVM во една мрежа. Обезбедува висока приспособливост со сопствената верзија EVM и други решенија за слој-2 на врвот на безбедниот блокчејн PoW.

Syscoin е компатибилен со паметни договори базирани на Ethereum. Корисниците можат да градат или мигрираат високо безбедни и децентрализирани Web3 апликации на блокчејнот Syscoin, заштедувајќи на трансакциски провизии.

Што е Syscoin?

Syscoin е двослоен блокчејн кој ги комбинира најмоќните карактеристики на Bitcoin (BTC) и Ethereum (ETH). Доказот за работа на Bitcoin (PoW) е обезбеден со механизмот за консензус. Исто така, нуди висока приспособливост и способности за паметни договори преку изменета верзија на виртуелната машина Ethereum (EVM). Корисниците можат да градат високо скалабилни Web3 децентрализирани апликации (DApps) на Syscoin со многу мали провизии.

Како работи Syscoin?

Основана во 2014 година од Sebastian Schepis, Syscoin е изграден за поддршка на иновативни блокчејн апликации на една мрежа. Во суштина, Syscoin има двослојна архитектура која се состои од главниот блокчејн и слојот за виртуелна машина Ethereum (EVM). Слојот EVM се нарекува Виртуелна машина за подобрување на мрежата (NEVM) и обезбедува функционалност на паметни договори.

Syscoin (SYS) анализа

Syscoin е нов проект во првите редови на блокчејн технологијата. Тимот продолжува да ја подобрува приспособливоста, безбедноста и употребливоста на платформата. Syscoin има потенцијал да игра важна улога во многу различни индустрии во иднина.

syscoin
syscoin

Syscoin (SYS)

Price
$ 0.255398

Leave a comment

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,142.45
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,156.76
tether
Tether (USDT) $ 1.00
bnb
BNB (BNB) $ 571.87
solana
Solana (SOL) $ 149.76
usd-coin
USDC (USDC) $ 1.00
staked-ether
Lido Staked Ether (STETH) $ 3,155.18
xrp
XRP (XRP) $ 0.526259
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161711
the-open-network
Toncoin (TON) $ 6.23
cardano
Cardano (ADA) $ 0.508597
shiba-inu
Shiba Inu (SHIB) $ 0.000027
avalanche-2
Avalanche (AVAX) $ 38.07
wrapped-bitcoin
Wrapped Bitcoin (WBTC) $ 65,127.45
bitcoin-cash
Bitcoin Cash (BCH) $ 510.60
polkadot
Polkadot (DOT) $ 7.22
tron
TRON (TRX) $ 0.111331
chainlink
Chainlink (LINK) $ 14.94
internet-computer
Internet Computer (ICP) $ 16.34
matic-network
Polygon (MATIC) $ 0.738365
near
NEAR Protocol (NEAR) $ 6.28
litecoin
Litecoin (LTC) $ 84.86
uniswap
Uniswap (UNI) $ 7.84
leo-token
LEO Token (LEO) $ 5.75
dai
Dai (DAI) $ 0.999896
aptos
Aptos (APT) $ 10.17
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 27.94
blockstack
Stacks (STX) $ 2.77
mantle
Mantle (MNT) $ 1.23
first-digital-usd
First Digital USD (FDUSD) $ 1.00
filecoin
Filecoin (FIL) $ 6.64
crypto-com-chain
Cronos (CRO) $ 0.131436
render-token
Render (RNDR) $ 9.08
cosmos
Cosmos Hub (ATOM) $ 8.64
stellar
Stellar (XLM) $ 0.115736
okb
OKB (OKB) $ 55.74
arbitrum
Arbitrum (ARB) $ 1.21
immutable-x
Immutable (IMX) $ 2.20
renzo-restaked-eth
Renzo Restaked ETH (EZETH) $ 3,181.28
bittensor
Bittensor (TAO) $ 474.88
hedera-hashgraph
Hedera (HBAR) $ 0.087453
vechain
VeChain (VET) $ 0.041993
dogwifcoin
dogwifhat (WIF) $ 3.03
maker
Maker (MKR) $ 3,119.36
kaspa
Kaspa (KAS) $ 0.120807
the-graph
The Graph (GRT) $ 0.29051
injective-protocol
Injective (INJ) $ 29.27
fetch-ai
Fetch.ai (FET) $ 2.49
optimism
Optimism (OP) $ 2.49
pepe
Pepe (PEPE) $ 0.000006