Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Crypto берзата Coinbase лансира нова услуга за плаќања фокусирани на web 3.0

Kрипто берзата со седиште во САД Coinbase, додава нова функција на Coinbase Wallet extension кој што служи за пристапот до децентрализирани финансии (DeFi) и незаменливи токени (NFT).

На новиот блог пост, директорот за менаџмент на производи од Coinbase, Prakash Hariramani, изјави дека Coinbase Pay ќе им овозможи на инвеститорите да го користат нивниот криптопаричник преку веб-прелистувачот Chrome на Google за да ги заобиколат незгодните чекори потребни за поврзување со услугите на web 3.0.

„Пред Coinbase Pay, корисниците кои сакаа да додадат средства во нивниот Coinbase Wallet (паричник) од екстензијата на пребарувачи требаше да навигираат до coinbase.com, да се пријават на нивната сметка, да ја копираат-залепат адресата на својот паричник и рачно да префрлаат средства од нивната сметка на Coinbase.

Процесот не само што беше тежок, туку и водеже корисниците да прават кориснички грешки. На пример, ако средствата случајно се испратат на погрешна адреса, тие би биле неповратни.

Coinbase Pay го прави процесот побрз, полесен и побезбеден од кога било досега“.

Leave a comment

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,598.77
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,324.04
tether
Tether (USDT) $ 1.00
bnb
BNB (BNB) $ 553.73
solana
Solana (SOL) $ 151.12
usd-coin
USDC (USDC) $ 0.999754
staked-ether
Lido Staked Ether (STETH) $ 3,325.50
xrp
XRP (XRP) $ 0.52725
the-open-network
Toncoin (TON) $ 7.48
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.117456
cardano
Cardano (ADA) $ 0.433788
tron
TRON (TRX) $ 0.138225
shiba-inu
Shiba Inu (SHIB) $ 0.000018
avalanche-2
Avalanche (AVAX) $ 26.86
wrapped-bitcoin
Wrapped Bitcoin (WBTC) $ 62,595.77
polkadot
Polkadot (DOT) $ 6.50
chainlink
Chainlink (LINK) $ 13.73
bitcoin-cash
Bitcoin Cash (BCH) $ 385.96
uniswap
Uniswap (UNI) $ 8.46
near
NEAR Protocol (NEAR) $ 5.54
leo-token
LEO Token (LEO) $ 5.86
dai
Dai (DAI) $ 0.999929
litecoin
Litecoin (LTC) $ 70.74
matic-network
Polygon (MATIC) $ 0.536001
wrapped-eeth
Wrapped eETH (WEETH) $ 3,461.93
kaspa
Kaspa (KAS) $ 0.178437
internet-computer
Internet Computer (ICP) $ 8.84
pepe
Pepe (PEPE) $ 0.00001
ethena-usde
Ethena USDe (USDE) $ 0.999351
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 22.92
fetch-ai
Artificial Superintelligence Alliance (FET) $ 1.30
aptos
Aptos (APT) $ 6.71
stellar
Stellar (XLM) $ 0.103964
monero
Monero (XMR) $ 160.70
blockstack
Stacks (STX) $ 1.88
maker
Maker (MKR) $ 2,853.83
hedera-hashgraph
Hedera (HBAR) $ 0.073441
vechain
VeChain (VET) $ 0.031401
render-token
Render (RNDR) $ 6.42
crypto-com-chain
Cronos (CRO) $ 0.09343
filecoin
Filecoin (FIL) $ 4.31
cosmos
Cosmos Hub (ATOM) $ 6.29
mantle
Mantle (MNT) $ 0.751286
okb
OKB (OKB) $ 40.60
arbitrum
Arbitrum (ARB) $ 0.729004
immutable-x
Immutable (IMX) $ 1.49
injective-protocol
Injective (INJ) $ 21.92
renzo-restaked-eth
Renzo Restaked ETH (EZETH) $ 3,372.83
sui
Sui (SUI) $ 0.803927
optimism
Optimism (OP) $ 1.79