Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Руски тенкови се продаваат на Opensea за 250 ETH

Три руски тенкови се продаваат на Opensea како NFT и како вистински физички предмети од фармер во Олишивка, во близина на Киев.

Тој дури и постави слика од себе, иако не можеме лесно да ја потврдиме бидејќи нема контакт информации. Исто така утвредно е дека Ethereum адресата која што е поврзана се користи и за копање (рударство) на Ethereum.

Утверено е преку Ethermine, каде обично не се бара никакви информации за рударите. Така што продавачот на текновите како NFT можеше да биде целосно анонимен.

Украински земјоделец продава руски тенкови, март 2022 година

„Секој од моите тенкови се етички набавени, тоа значи дека тие беа напуштени, никој не беше повреден“, вели фармерот пред дополнително да додаде:

„Целата заработка ќе оди директно за рестартирање на нашето земјоделство по завршувањето на војната. Руската армија оштети многу скапа земјоделска опрема во нашата заедница, која е неопходна за снабдување на Украинските домови.

Секој NFT доаѓа со тајни ознаки кои само сопственикот може да ги види, кои ги содржат точните координати каде е скриен текнот, заедно со точните инструкции за пронаоѓање. Повеќе информации може да се најдат на поединечни огласи за секој тенк.

На следниов линк можете да ги разгледате NFT огласите за тенковите.

Leave a comment

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,607.77
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,326.91
tether
Tether (USDT) $ 1.00
bnb
BNB (BNB) $ 553.57
solana
Solana (SOL) $ 151.49
usd-coin
USDC (USDC) $ 1.00
staked-ether
Lido Staked Ether (STETH) $ 3,329.84
xrp
XRP (XRP) $ 0.529158
the-open-network
Toncoin (TON) $ 7.50
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.117741
cardano
Cardano (ADA) $ 0.435843
tron
TRON (TRX) $ 0.138554
shiba-inu
Shiba Inu (SHIB) $ 0.000018
avalanche-2
Avalanche (AVAX) $ 26.94
wrapped-bitcoin
Wrapped Bitcoin (WBTC) $ 62,605.77
polkadot
Polkadot (DOT) $ 6.50
chainlink
Chainlink (LINK) $ 13.80
bitcoin-cash
Bitcoin Cash (BCH) $ 383.58
uniswap
Uniswap (UNI) $ 8.50
near
NEAR Protocol (NEAR) $ 5.57
leo-token
LEO Token (LEO) $ 5.83
dai
Dai (DAI) $ 1.00
litecoin
Litecoin (LTC) $ 70.89
matic-network
Polygon (MATIC) $ 0.538254
wrapped-eeth
Wrapped eETH (WEETH) $ 3,466.75
kaspa
Kaspa (KAS) $ 0.176994
internet-computer
Internet Computer (ICP) $ 8.82
pepe
Pepe (PEPE) $ 0.00001
ethena-usde
Ethena USDe (USDE) $ 0.999636
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 22.98
fetch-ai
Artificial Superintelligence Alliance (FET) $ 1.31
aptos
Aptos (APT) $ 6.73
stellar
Stellar (XLM) $ 0.104605
monero
Monero (XMR) $ 160.28
blockstack
Stacks (STX) $ 1.87
maker
Maker (MKR) $ 2,842.43
hedera-hashgraph
Hedera (HBAR) $ 0.073478
vechain
VeChain (VET) $ 0.031482
crypto-com-chain
Cronos (CRO) $ 0.09359
render-token
Render (RNDR) $ 6.44
filecoin
Filecoin (FIL) $ 4.34
cosmos
Cosmos Hub (ATOM) $ 6.30
mantle
Mantle (MNT) $ 0.750387
okb
OKB (OKB) $ 40.60
arbitrum
Arbitrum (ARB) $ 0.72983
immutable-x
Immutable (IMX) $ 1.50
injective-protocol
Injective (INJ) $ 22.05
renzo-restaked-eth
Renzo Restaked ETH (EZETH) $ 3,375.50
sui
Sui (SUI) $ 0.812002
optimism
Optimism (OP) $ 1.80