Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Како до заработка со NFT Flipping – Едноставна стратегија!

Едноставна стратегија за наоѓање и препродавање на потценети NFT-ња

Луѓето плаќаат луди цени за NFT-ња, а во неодамнешната продажба, NFT на Bored Ape (Bored Ape Yach Club #8817) беше продадена за 3,4 милиони долари.

Bored Ape Yacht Club #8817

Сепак, веројатно највисоката цена платена за NFT оди кај CryptoPunks (#5822), кој беше продаден на 12 февруари 2022 година, за над 23 милиони долари.

CryptoPunk #5822

Како што пазарот за NFT продолжува да станува се попопуларен, тренд кој стана многу профитабилен за многу крипто инвеститори е NFT препродавање.

За оние кои сакаат да влезат на пазарот за NFT-ња, еве стратегија за која откривме дека е многу ефикасна.

Оваа стратегија се фокусира на наоѓање потценети NFT-ња во колекции со голем волумен за брзо препродавање. Оваа стратегија се заснова на тоа дека не сите луѓе кои купуваат NFT-ња се добро запознаени со пазарната вредност на реткост на NFT.

Како да најдете и препродадете потценети NFT-ња?

Пронаоѓањето на потценети NFT-ња е нешто што секој може да го направи и бара само развивање на голем интерес за одредена колекција (разбирање на карактеристиките на реткоста на колекцијата).

1. Најдете докажан проект

Првиот чекор и веројатно најважниот чекор е да се најде вистинскиот проект. При изборот на проектот, секогаш барајте проект кој навистина ви е интересен и привлечен. Ова е апсолутно клучно бидејќи веројатно ќе поминувате часови гледајќи во уметноста и квалитетот на проектите.

Исто така, треба да биде проект со подна цена со кој се чувствувате удобно. NFT проектите се познати како скапи, особено оние на блокчејнот на Ethereum. Ако штотуку почнувате и сметате дека цената е прескапа за вас, би ви препорачале да погледнете други NFT-ња на други блокчејни, како што е Solana.

Проектот што го барате треба веќе да е лансиран, веќе да го поминал својот пад по лансирањето, има висок обем на продажба (најмалку една продажба на час), активен секундарен пазар, активен раздор и тим кој има претходно искуство во NFT пазарот.

За среќа, постојат многу онлајн алатки кои можат да ви помогнат да ги намалите проектите што ги исполнуваат овие барања.

Како да најдете докажани NFT проектни

Додека повеќето луѓе веројатно го започнуваат своето пребарување на OpenSea, нашата препорака е да користите една од многуте онлајн алатки што ги идентификуваат проектите за NFT според нивната популарност.

NFT алатки што ги препорачуваме:

Minty Score – Краток преглед на социјалните параметри на секој проект

NFT Scoring – Нуди одличен дел за трендови на NFT

Compass Art – Одлична страница за аналитики

Освен ако не сте ги користеле овие алатки претходно, веројатно ќе ви бидат потребни неколку часа за да се запознаете со нив. Целта на овој чекор е да најдете само една колекција. Откако ќе најдете колакција и ќе се решите, тогаш ви преостанува да го направите вашето истажување користејки ги горенаведените алатки.

За да се уверите дека сте ја одбрале вистинската колекција, имаме уште неколку дополнителни онлајн алатки кои што ќе помогнат за конечната одлука.

Flips Finance и NFT Go каде што можете да најдете историски податоци за NFT колекциите.

Конечно, ќе треба да го проверите Discord серверот за да ја одредите активноста и да се осигурате дека заедницата е активна (и нема бот следбеници). Исто така, проверете ги нивните следбеници на Twitter (бидејќи Twitter е еден од примарните маркетинг канали за NFT проекти).

2. Проучете ги страниците од колекцијата

Сега одкако се решивте за колекцијата, ќе треба да станете експерт за оваа колекција. Ова значи да ги проучите карактеристиките, збирката и реткоста на карактеристиките од колекцијата . Она што ќе го барате е NFT во колекција за продажба во близина на подната цена која има ретки карактеристики.

Како да најдете ретки карактеристики

Колку е поретка карактеристиката, толку е поголема цената што може да ја достигне NFT-то. Во оваа фаза, ќе барате NFT со ретки карактеристики што е блиску до подната цена.

За среќа, постојат многу алатки кои можат да ви помогнат да ја рангирате реткоста на која било кој NFT од избраната колекција.


Rarity Tools

Алатката што ја препорачуваме за одредување на реткоста на кој било NFT е Rarity Tools.

Исто така, можете да го погледнете и looksrare.org.

3. Купувајте и продавајте веднаш

Откако ќе го пронајдете NFT-то што го барате, време е да го купите и потоа веднаш да го препродадете по повисока цена.


Исто така, пред да започнете со NFT Flipping, погрижете се добро да го разберете целокупниот тренд на пазарот. Се надеваме дека овој блог пост ќе ви биде од корист и ќе ви помогне!

Leave a comment

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,976.95
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,118.51
tether
Tether (USDT) $ 1.00
bnb
BNB (BNB) $ 578.23
solana
Solana (SOL) $ 171.62
usd-coin
USDC (USDC) $ 1.00
staked-ether
Lido Staked Ether (STETH) $ 3,116.90
xrp
XRP (XRP) $ 0.522043
the-open-network
Toncoin (TON) $ 6.48
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153121
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482949
shiba-inu
Shiba Inu (SHIB) $ 0.000025
avalanche-2
Avalanche (AVAX) $ 37.26
tron
TRON (TRX) $ 0.123343
wrapped-bitcoin
Wrapped Bitcoin (WBTC) $ 67,081.97
polkadot
Polkadot (DOT) $ 7.16
chainlink
Chainlink (LINK) $ 16.33
bitcoin-cash
Bitcoin Cash (BCH) $ 477.03
near
NEAR Protocol (NEAR) $ 7.91
matic-network
Polygon (MATIC) $ 0.714609
litecoin
Litecoin (LTC) $ 84.11
internet-computer
Internet Computer (ICP) $ 13.47
uniswap
Uniswap (UNI) $ 7.97
fetch-ai
Fetch.ai (FET) $ 2.29
dai
Dai (DAI) $ 0.999227
leo-token
LEO Token (LEO) $ 5.88
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 28.58
hedera-hashgraph
Hedera (HBAR) $ 0.115339
pepe
Pepe (PEPE) $ 0.000009
render-token
Render (RNDR) $ 10.10
aptos
Aptos (APT) $ 8.60
wrapped-eeth
Wrapped eETH (WEETH) $ 3,237.40
first-digital-usd
First Digital USD (FDUSD) $ 1.00
immutable-x
Immutable (IMX) $ 2.40
cosmos
Cosmos Hub (ATOM) $ 8.73
crypto-com-chain
Cronos (CRO) $ 0.125518
filecoin
Filecoin (FIL) $ 5.87
mantle
Mantle (MNT) $ 0.97384
stellar
Stellar (XLM) $ 0.108123
arweave
Arweave (AR) $ 47.06
renzo-restaked-eth
Renzo Restaked ETH (EZETH) $ 3,064.22
blockstack
Stacks (STX) $ 2.08
okb
OKB (OKB) $ 50.09
the-graph
The Graph (GRT) $ 0.310822
kaspa
Kaspa (KAS) $ 0.122386
optimism
Optimism (OP) $ 2.56
arbitrum
Arbitrum (ARB) $ 1.02
maker
Maker (MKR) $ 2,850.82
bittensor
Bittensor (TAO) $ 386.65
vechain
VeChain (VET) $ 0.035807