Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Instagram ќе поддржува NFT-ња

CEO на Meta, Mark Zuckerberg, изјави дека Instagram наскоро ќе поддржува NFT-ња.

Иако не даде никакви детали, Zuckerberg изјави дека функцијата ќе им овозможи на корисниците да ги префлат веќе постоечките NFT-ња на Instagram. Исто така, Zuckerberg ја изрази можноста минтиање на NFT-ња директно на Instagram.

Meta не е првата голема социјални мрежа која се впушта во областа на крипто, бидејќи Twitter, YouTube и Reddit неодамна се нафрлија или најавија планови за имплементација на блокчејн технологијата.

Минатата година, Twitter додаде функција која им овозможува на корисниците инстантно да испраќаат плаќања низ целиот свет користејќи Bitcoin и Ethereum. Исто така, со благодарение на паметните контракти на Ethereum можете да ги поврзете нашите NFT-ња на социјалната мрежа.

Во декември, Reddit ја прошири својата поддршка за крипто дозволувајќи им на одредени subreddit заедници да создаваат прилагодени токени изградени на блокчејнот на Ethereum.

Неодамна, YouTube исто така објави дека ќе интегрира NFT-ња и децентрализираните автономни организации (DAOs) во својата платформа.

Leave a comment

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,764.35
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,137.10
tether
Tether (USDT) $ 1.00
bnb
BNB (BNB) $ 568.10
solana
Solana (SOL) $ 148.64
usd-coin
USDC (USDC) $ 1.00
staked-ether
Lido Staked Ether (STETH) $ 3,134.41
xrp
XRP (XRP) $ 0.52358
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160112
the-open-network
Toncoin (TON) $ 6.19
cardano
Cardano (ADA) $ 0.50069
shiba-inu
Shiba Inu (SHIB) $ 0.000027
avalanche-2
Avalanche (AVAX) $ 37.79
wrapped-bitcoin
Wrapped Bitcoin (WBTC) $ 64,886.38
bitcoin-cash
Bitcoin Cash (BCH) $ 507.39
tron
TRON (TRX) $ 0.11087
polkadot
Polkadot (DOT) $ 7.17
chainlink
Chainlink (LINK) $ 14.77
internet-computer
Internet Computer (ICP) $ 15.57
matic-network
Polygon (MATIC) $ 0.731445
near
NEAR Protocol (NEAR) $ 6.24
litecoin
Litecoin (LTC) $ 84.32
uniswap
Uniswap (UNI) $ 7.74
leo-token
LEO Token (LEO) $ 5.76
dai
Dai (DAI) $ 1.00
aptos
Aptos (APT) $ 10.11
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 27.65
mantle
Mantle (MNT) $ 1.22
blockstack
Stacks (STX) $ 2.72
first-digital-usd
First Digital USD (FDUSD) $ 0.999427
filecoin
Filecoin (FIL) $ 6.57
crypto-com-chain
Cronos (CRO) $ 0.129921
render-token
Render (RNDR) $ 8.91
cosmos
Cosmos Hub (ATOM) $ 8.59
okb
OKB (OKB) $ 55.49
stellar
Stellar (XLM) $ 0.115024
arbitrum
Arbitrum (ARB) $ 1.20
immutable-x
Immutable (IMX) $ 2.19
renzo-restaked-eth
Renzo Restaked ETH (EZETH) $ 3,164.01
bittensor
Bittensor (TAO) $ 475.20
hedera-hashgraph
Hedera (HBAR) $ 0.086467
vechain
VeChain (VET) $ 0.041631
dogwifcoin
dogwifhat (WIF) $ 2.97
maker
Maker (MKR) $ 3,117.35
kaspa
Kaspa (KAS) $ 0.118831
the-graph
The Graph (GRT) $ 0.288991
injective-protocol
Injective (INJ) $ 29.48
optimism
Optimism (OP) $ 2.48
fetch-ai
Fetch.ai (FET) $ 2.49
pepe
Pepe (PEPE) $ 0.000006