Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Shiba Inu ќе лансира мрежа фокусирана на приватност на Shibarium!

Shiba Inu токенот на екосистемот TREAT ќе напојува „нов слој на приватност“ за блокчејнот Shibarium.

Претставник на Shiba Inu објави дека ќе биде лансирана нова мрежа фокусирана на приватност на блокчејнот Shibarium со цел да се зголеми вредноста на SHIB токените.

Shiba Inu ќе соработува со компанијата за шифрирање со отворен код Zama за да работи на оваа нова мрежа. Механизмот што треба да се користи се нарекува Целосно хомоморфно шифрирање (FHE) и им овозможува на програмерите да користат податоци во недоверливи области без да ги дешифрираат.

Овој чекор, според програмерите на SHIB, ќе помогне да се заштитат личните податоци и податоците за трансакциите со зголемување на приватноста на on-chain. Shiba Inu токенот на екосистемот TREAT ќе го поддржи овој „нов слој на приватност“.

Новиот слој за приватност ќе им овозможи на програмерите да додадат фокусирана мрежа на врвот на мрежата Layer 2 наречена Shibarium, која ги обработува трансакциите на блокчејнот Ethereum. Shytoshi Kusama, ко-основач на Shiba Inu, изјави дека овие мрежи се различни ентитети и нагласи дека Shibarium особено се фокусира на финансиски услуги и игри. Мрежата користи различни токени, BONE, TREAT, SHIB и LEASH, за различни апликации на блокчејнот.

Leave a comment

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,099.44
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,154.30
tether
Tether (USDT) $ 1.00
bnb
BNB (BNB) $ 570.88
solana
Solana (SOL) $ 150.27
usd-coin
USDC (USDC) $ 1.00
staked-ether
Lido Staked Ether (STETH) $ 3,151.43
xrp
XRP (XRP) $ 0.526326
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161695
the-open-network
Toncoin (TON) $ 6.29
cardano
Cardano (ADA) $ 0.505826
shiba-inu
Shiba Inu (SHIB) $ 0.000027
avalanche-2
Avalanche (AVAX) $ 38.20
wrapped-bitcoin
Wrapped Bitcoin (WBTC) $ 65,133.45
bitcoin-cash
Bitcoin Cash (BCH) $ 511.72
polkadot
Polkadot (DOT) $ 7.23
tron
TRON (TRX) $ 0.111204
chainlink
Chainlink (LINK) $ 14.90
internet-computer
Internet Computer (ICP) $ 15.86
matic-network
Polygon (MATIC) $ 0.738527
near
NEAR Protocol (NEAR) $ 6.27
litecoin
Litecoin (LTC) $ 84.80
uniswap
Uniswap (UNI) $ 7.84
leo-token
LEO Token (LEO) $ 5.75
dai
Dai (DAI) $ 0.999388
aptos
Aptos (APT) $ 10.19
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 27.90
mantle
Mantle (MNT) $ 1.23
blockstack
Stacks (STX) $ 2.76
first-digital-usd
First Digital USD (FDUSD) $ 1.00
filecoin
Filecoin (FIL) $ 6.63
crypto-com-chain
Cronos (CRO) $ 0.131037
render-token
Render (RNDR) $ 9.04
cosmos
Cosmos Hub (ATOM) $ 8.65
okb
OKB (OKB) $ 55.91
stellar
Stellar (XLM) $ 0.115707
immutable-x
Immutable (IMX) $ 2.22
arbitrum
Arbitrum (ARB) $ 1.21
bittensor
Bittensor (TAO) $ 481.98
renzo-restaked-eth
Renzo Restaked ETH (EZETH) $ 3,178.07
hedera-hashgraph
Hedera (HBAR) $ 0.087417
vechain
VeChain (VET) $ 0.042155
dogwifcoin
dogwifhat (WIF) $ 3.05
maker
Maker (MKR) $ 3,142.27
kaspa
Kaspa (KAS) $ 0.120429
the-graph
The Graph (GRT) $ 0.291688
injective-protocol
Injective (INJ) $ 29.60
fetch-ai
Fetch.ai (FET) $ 2.52
optimism
Optimism (OP) $ 2.50
pepe
Pepe (PEPE) $ 0.000006